Vår fritidsverksamhet

Alla elever välkomnas att delta i en mängd aktiviteter både under och efter skoltid. Vi tycker att man skall ha kul i skolan!

Vi har många uppskattade aktiviteter som återkommer årligen. Skidresorna, konserterna och Nobelfesten är bara några exempel. Satsningen på aktiviteter är en viktigt pusselbit i vår pedagogiska idé. I många fall är eleven själv med och skapar aktiviteterna. Det stimulerar barnet till ansvarstagande och självständigt tänkande.

Sport och friluftsaktiviteter

Vi har många aktiviteter inom sport, idrott, dans och andra former av kroppslig rörelse. Fysisk aktivitet främjar inte bara barns och ungdomars hälsa och välbefinnande utan också förmågan att lära och fungera socialt.

Förutom den ordinarie gymnastikundervisningen ordnar vi friluftsdagar där man har chansen att prova på ett stort antal olika sporter.

Läs mer >

Video från vinteridrottsdag

Studemas vinteridrott

Se videon här »

 

Se en fräck video från en av våra vinteridrottsdagar. Lärare och elever kör hårt i Hammarbybacken!

Se video >

Här är skolan som rockar!

Studemas dans- och musikshower

Se videos här »


Studemas elever och personal bjuder då och då in till  hejdundrande dans- och rockshower!

Då får vi förundras över allt ifrån charmiga sånguppträdanden till fartfyllda dansnummer och tuffa rockriff. Alla åldrar på skolan representeras. Från de mindre barnen och upp till niorna. Även lärarna bjöd på sig själva. En röd tråd genom showen är glädjen och självförtroendet att uppträda inför andra.

Se videor från konserterna  >

Studema satsar på musik och skapande

Vi vill ge alla elever tillfredsställelsen av eget skapande. Därför ger vi barnen många chanser att pröva och öva sin kreativitet.

Inte minst satsar vi mycket på musik och dans. Alla får chansen att vara med på olika uppträdanden. Till våra återkommande "rockkonserter" sätter barnen ihop ett antal musik- och dansgrupper. Det går inte att ta fel på glädjen i att framträda inför familj och kompisar. Det här brukar vara livade tillställningar som du kan se i videon ovan!

Musik och dans - så här jobbar vi >