badande skolbarn

Vi har kul i skolan och på fritids

Studemaskolan och fritidshemmet Robin Hood i Bandhagen arbetar gemensamt med målsättningen att skapa roliga, utvecklande aktiviteter för våra barn och ungdomar. Alla våra elever välkomnas att delta i en mängd aktiviteter både under och efter skoltid. Vi tycker att man skall ha kul i skolan.

Vi har många uppskattade aktiviteter som återkommer årligen. Skidresorna, konserterna och Nobelfesten är bara några exempel. Satsningen på aktiviteter är en viktigt pusselbit i vår pedagogiska idé. I många fall är eleven själv med och skapar aktiviteterna. Det stimulerar barnet till ansvarstagande och självständigt tänkande.  

 

Här är skolan som rockar!

Konsert 2:e feb 20111

Studemas elever och personal bjuder varje år på en hejdundrande dans- och rockshow!

Då får vi förundras över allt från charmiga sånguppträdanden till svängiga dansnummer och tuffa rockriff. Alla åldrar på skolan representeras från de mindre barnen och upp till niorna. Även lärarna bjöd på sig själva. En röd tråd genom showen var glädjen och självförtroendet att uppträda inför andra.

Se video från konserten här >

Studema satsar på musik och skapande

Vi vill ge alla elever tillfredsställelsen av eget skapande. Därför ger vi barnen många chanser att pröva och öva sin kreativitet.

Inte minst satsar vi mycket på musik och dans. Alla får chansen att vara med på olika uppträdanden. Till våra återkommande "rockkonserter" sätter barnen ihop ett antal musik- och dansgrupper. Det går inte att ta fel på glädjen i att framträda inför familj och kompisar. Det här brukar vara livade tillställningar som du kan se i videon ovan!

 

Om vår satsning på musik och dans >

 

Sport och friluftsaktiviteter

Vi har många aktiviteter inom sport, idrott, dans och andra former av kroppslig rörelse. Fysisk aktivitet främjar inte bara barns och ungdomars hälsa och välbefinnande utan också förmågan att lära och fungera socialt.

Förutom den ordinarie gymnastikundervisningen ordnar vi friluftsdagar där man har chansen att prova på ett stort antal olika sporter.

Video från vinteridrottsdag

Skolans vinteridrottdsag video

 

Se en fräck video från vinteridrottsdagen 2010. Lärare och elever kör hårt i Hammarbybacken!

Se video >