Studemaskolan eftersträvar att alla elever i skolan skall må bra.

Elevhälsan och Covid-19

Viktig information till föräldrar

Vi på skolan följer löpande vad som händer och agerar utifrån Folkhälsomyndighetens och regeringens riktlinjer. Tills vidare gäller att alla friska och symptomfria barn är välkomna till skolan. Kontrollera att barnet verkligen är friskt och symptomfritt! Om det händer något nytt eller kommer nya direktiv så kommer vi att gå ut med mer information.

 

Viktigt! Kontrollera ditt barn varje dag innan skolan!

Just nu är det extra viktigt att du verkligen kollar varje morgon att barnet inte har några synliga symtom på förkylning, feber eller försämrat hälsotillstånd. I så fall måste barnet stanna hemma. Om personalen märker att barnet är sjukt så måste de skicka hem det. 

Uppdatering 11/3 2020: Viktigt meddelande från rektor

Hej kära föräldrar, Smittspridningen ökar kraftigt i Stockholmsområdet. Därför vill vi påminna om vikten av att följa Folkhälsomyndighetens råd - var god se nedan. Ibland inträffar det att man har varit i kontakt med någon som antingen är smittad av Covid–19 eller har testat positivt för Covid–19. Vad ska man göra då? 1. Om man uppvisar symtom: snorig, hostig eller feber, så stannar man hemma tills man är frisk (se nedan för riktlinjer från Folkhälsomyndigheten). 2. Om man inte uppvisar symtom så är man välkommen till skolan.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer vid sjukdom

"Så länge syskon eller andra familjemedlemmar inte har några symtom kan de göra som vanligt och gå till skolan, förskolan eller jobbet. I familjer eller hushåll där någon är sjuk är det viktigt att vara uppmärksam på symtom".

 

"Du som har en konstaterad Covid–19-infektion ska stanna hemma i minst sju dagar efter att du har insjuknat. Du ska även ha varit feberfri de två sista av dessa dagar och tydligt känna dig bättre. Du kan dock fortsatt ha torrhosta och bortfall av lukt- och smaksinne men om du mår bra för övrigt och det gått minst sju dagar sedan du insjuknade kan du gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan".

 

Mer info finns på FHM:s hemsida

 

Om barnet verkar sjukt eller hängigt

Känner ett barn sig sjukt eller hängigt eller har symtom ska det sjukanmälas och stanna hemma. Det gäller oavsett om man tror att det kan vara coronavirus, influensa eller en vanlig förkylning. När man är symptomfri väntar man en till två dagar innan man går till skolan igen. Om du som förälder känner dig orolig och därför vill hålla barnet hemma så kan du gå in på Schoolsoft och föranmäla (alltså sjukanmäla) ditt barn.

 

I övrigt behåller vi en positiv attityd och är hjälpsamma mot varandra!

Mer råd hjälp och svar på frågor

Här hittar du fler råd, svar på frågor och Folkhälsomyndighetens riktlinjer som vi generellt följer.

 

Folkhälsomyndighetens information

Har du fortfarande frågor om detta? Innan du kontaktar oss – kontrollera detta

Vi ber dig tänka på följande så att vi kan fokusera på det viktigaste. Det eftersom situationen kan öka belastningen på vår personal och rektor.

  1. Har du kollat noga om svaret finns ovan eller på Folkhälsomyndighetens hemsida?
  2. Är det verkligen en viktig fråga?

Hittar du inte svaret på det sättet och fortfarande har frågor som du behöver ställa är du alltid välkommen att kontakta rektor på E‑post: rektor@studema.se

 

Se övriga nyheter »

Studemaskolan eftersträvar att alla elever i skolan skall må bra.