Nyhetsarkiv

För andra året i rad: Förskoleklassen fick pris i ”En bok i världsklass” 2015

– Ett resultat av vår unika studiemetod!

En strålande dag i maj på Skansens Sollidenscen fick förskoleklassen, representerad av läraren Eleonor Källeskog Susman och några elever ta emot priset från Stockholms skolborgarråd Olle Burell. Resten av klassen hejade på från första parkett. Ett fint exempel på hur vår pedagogik Studieteknologin används i praktiken och resultaten av det.

 

I den här videon får du se dem ta emot priset!

 

 

 

Det här är andra året i rad som vår förskoleklass får pris i tävlingen, vilket vi självklart är väldigt glada och stolta över! "En bok i världsklass" anordnas av Stockholms Utbildningsförvaltning tillsammans med Skansen, Stockholms stadsbibliotek och ALMA - Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Årets tema: "Envishet och mod". Det blev ett andrapris år 2014- och 2015 knep man tredjepriset, som en välkommen belöning till klassen för ett riktigt lyckat skolår .

 

Fler bilder från prisutdelningen på vår Facebooksida >

Prismotivering

”Natten möter dagen i ett fantasifullt och färgsprakande bidrag, med iögonfallande detaljer och spännande materialval. Klassens egenhändigt skrivna ord om mod svävar vackert över husen.”

 

 

Prisutdelning "En bok i världsklass" på Skansen.

 

 

Mer om tävlingen och bidraget

"Vi har, under läsåret läst bra böcker från världens alla hörn. Till årets tema: ”mod och envishet” valde vi en bok att tillsammans skapa ett konstverk utifrån, den inspirerande och fantastiska boken ”Elenas serenad” av Campbell Geeslin där vi får följa med en liten modig mexikansk flicka på hennes resa för att förverkliga sina drömmar, trots hinder och motstånd.

Tävlingsbidraget är en öppningsbar tavla med barnens tolkning av bokens ”la luna” (månen) och ”el sol” (solen) omringade av vackert målade och vikta pappersfjärilar. Med ståltråd och pärlor skrev vi ordet ”mod”. På insidan bildar först våra svalor noterna till vår egen melodi att ”vi vågar” och ”vi kan”. Längst ned finns vår egen by där vi alla barn i klassen faktiskt tittar fram ur våra färgglada och personliga, små hus. En stjärna lyser i varje fönster – precis som i boken vi läst.

Vi var fascinerade och inspirerade av boken och är oerhört stolta över vårt vackra bidrag ! Vi vågade – och vi vann!"

Eleonor Källeskog Susman, lärare


Böcker och språk i förskoleklassen

Högklassiga barnböcker kommer alltid att vara en viktig del i vår undervisning. De ger vidgade perspektiv och är en ovärderlig källa till språkutveckling. Barnen lär sig massor av nya ord och begrepp. Att prata om berättelsens ord, bild och budskap är väldigt lärorikt, berättar Eleonor Källeskog Susman. Barnens ordförråd och läsförståelse utökas i takt med att litteraturen slukas, under pedagogiskt ledsagande. Det här visar hur vi använder Studieteknologin i praktiken, även med de allra yngsta.

 

Info om tävlingen (Stockholms Stads hemsida) >

Vinnare "En bok i världsklass 2015" (extern länk) >

Artikel om förra årets pris >


 

Studemas rockshow 2015

Julpjäs klass tre Studemaskolan 2014

Många fantastiska framträdanden från främst elever. Och fritidspersonalen bjöd på rena rama broadwayshowen och visade varför Robin Hood är ett fritids med drag. du kan se några av dem här.

 

Titta nu! »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Missa inte från Studemas julavslutning 2014

Julpjäs klass tre Studemaskolan 2014

Julafton på barnhemmet: Den här roliga pjäsen med klass tre lockade till många skratt! På barnhemmet får de stackars föräldralösa barnen inga julklappar och knappt någon mat...

 

Se den nu! (5 min) »

 

 

 

Bedårande snögubbar och svängig julsång!

Roliga videos från avslutningen

Se de bedårande snögubbarna från förskoleklassen och tvåornas svängiga julsång.

 

Se dem här »

 

 

 

 

 

 

 

Förskoleklassen vann pris i ”En bok i världsklass”

 

Musikalshow Fame avslutning 2012

 

Studemas förskoleklass har lyckats fantastiskt bra i tävlingen ”En bok i världsklass”. Tävlingsbidraget bestod av ett fantasifullt konstverk, som ställdes ut på biblioteket i Högdalen. I början av maj kom beskedet från Utbildningsförvaltningen: klassen hade vunnit andrapriset. Det var mycket spännande att få ta emot priset ur skolborgarråd Lotta Edholms hand på Sollidenscenen på Skansen den 26 maj 2014.

Elever och pedagoger på Studemaskolan är mycket stolta och glada över sitt pris och tänker definitivt fortsätta att läsa sig in i många ”nya världar”. Priset bestod av en glasstatyett i form av ett äpple och dessutom en bok och ett diplom i silverram.

Prismotivering

”Färgglad bild om nya världar med oväntat materialval.

Många olika små bitar, som i en godisaffär fylld av lek och glädje.”

En bok i världsklass - förskoleklassens pris

Så här gick tävlingen till

Under läsåret har förskoleklassen deltagit i tävlingen ”En bok i världsklass”*, på temat ”nya världar”. Genom sagoberättelsens och bildkonstens magi har barnen lockats till läsning och besökt världens alla hörn. Det började med att klassen besökte biblioteket och lånade med sig en hel skattkista med bra barnböcker från jordens alla hörn. Böckerna lästes tillsammans med stor inlevelse. Klassen inspirerades framför allt av en bok: den vackra och poetiska ”Elenas Serenad”**. Tillsammans skapade barnen ett vackert konstverk, som ställdes ut på biblioteket i Högdalen.

Fin litteraturprisutdelning med Kronprinsessan Viktoria

Med anledning av priset, är förskoleklassens lärare Eleonor Källeskog Susman, även personligen inbjuden att närvara när Kronprinsessan Viktoria delar ut "Barnlitteraturens Nobelpris", världens största internationella barn- och ungdomslitteraturpris: ”Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne” till den svenska barnboksförfattaren Barbro Lindgren i början av juni 2014.

 

Bilder från prisutdelningen på Skansen >

Info om tävlingen (Stockholms Stads hemsida) >

 

 

En bok i världsklass - förskoleklassens tävlingsbidrag

 

Förskoleklassens tävlingsbidrag


*En bok i världsklass" är en tävling som lockar elever till läsning av litteratur från olika delar av världen. Tävlingen anordnas av Utbildningsförvaltningen, Skansen, Stockholms stadsbibliotek och ALMA- Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne. Tävlingen är en del av Utbildningsförvaltningens språksatsning och vänder sig till Stockholms stads elever i årskurser F-6 med syfte att locka barn till läsning av litteratur från olika delar av världen.

 

**Elenas Serenad” av Campbell Geeslin och Ana Juan