Nyheter från Studemaskolan

 

Angående Skolinspektionen

Meddelande från huvudmannen: Med anledning av det indragna tillståndet att bedriva skol - och fritidsverksamhet vill vi meddela att vi kommer att överklaga detta beslut. Vi återkommer så fort som möjligt med mer information.

 

 

Studemaskolans och Robin Hoods Fritids rockshow 2023

Fredagen den 10/3 var det äntligen dags igen för en riktig Rockshow med öppna spjäll – i äkta "Studemastil". Dessa shower är ju en långvarig tradition på skolan. Och en chans för barnen att prova på hur det är att stå på scen inför en publik och visa sina talanger.

Vi fick njuta av uppträdanden med rockband, dans och sång. Både elever och lärare sjöng, spelade instrument och dansade. Och - inte att förglömma - alla föräldrar som var med och rockade loss! En av årets mest självklara höjdpunkter på Studemaskolan. Tack alla som var med och gjorde det här till en oförglömlig kväll för oss alla.

 

rockshow 2023Ny fin lekkiosk på gården

 

 

Ny fin lekkiosk på gården

Janna och Kari har byggt en jättefin kiosk ute på gården. Där älskar barnen att leka nu!

 

avslutning 2022Ny fin lekkiosk på gården

 

 

Fin och festlig skolavslutning

Efter några regndroppar i luften på morgonen så sprack det upp till en lika härlig avslutningsdag som alltid. Sånger, tal avtackningar och tårtkalas. Allt precis som det ska vara!

Det var sång och musik, tal, dans och kramkalas. Avslutningen var i år uppdelad för lägre ochh högre klasser respektive niorna. Precis lagom högtidligt och festligt som det ska vara.

 

Se bilder på vår Facebooksida Obs: Fler bilder läggs upp efter hand!

 

avslutning 2022avslutning 2022

 

 

 

Robin Hood har fått en uppfräschning av hemsidan

Har du sett att vi nu har gjort en rejäl uppfräschning av vårt fritidshem Robin Hoods hemsida? Här kan du se du allt om vad som händer på Robin Hood.

Du som har varit inne förut kan först märka att hela sajten har fått en ny, moderniserad design. Även innehållet är uppdaterat – men du kommer så klart fortfarande känna igen dig. Inte minst så kan du se inlägg om vad som har hänt och vad som är på gång hos Robin Hood.

 

Välkommen in på sajten! robinhoodfritids.se

 

 

 

Studemaskolan fyller 30 år 2021

Studema - en av Sveriges allra första friskolor - fyller 30 år i år! Under så lång tid har vi redan utbildat barn i Bandhagen och Stockholms Söderförorter med hjälp av banbrytande pedagogik. Med tal, en specialskriven sång och tårtkalas firades jubliéet under festliga former. Till slut blev skolgården ett enda gungande dansgolv fullt med glada barn och personal!

 

Se en video ifrån firandet:

 

 

 

Se bildgalleri på Facebook »

 

 

 

 

 

Förskoleklassen med andra gången i serie för SVT Barn

I januari var UR på besök hos oss och filmade barn från förskoleklassen till serien "Tripp Trapp Träd". Programmet har funnits i flera år och vänder sig framför allt till förskolebarn. Nu kommer snart årets program. Den här säsongens tema är "hållbar utveckling".

Barnen är med i ett återkommande inslag med figuren "Ben Rangel" som storstädar och ställs inför olika problem. Barnen dyker upp i hans mini-TV och hjälper "Ben Rangel" att lösa problem. Programmen produceras av UR och sänds i SVT Barn. De kommer även i UR:s app "Tripp Trapp Träd".

 

Bild: UR

"Vi är väldigt nöjda med programmen och barnen vi filmat är mycket bra! Jag vill tacka alla underbara barn, Eleonor och all personal som hjälpt till. Det här är andra gången jag är hos er och filmar och det är väldigt lättjobbat. Tack!"

 

Mikael Blommé,
Producent UR

 

Programmen börjar sändas i SVT BARN, torsdagen den 29/4 2021 klockan 18:00. Därefter sänds programmet varje torsdag i ytterligare 7 veckor framåt (alltså totalt 8 avsnitt). Programmen kommer även att finnas på webben och i appen "Tripp Trapp Träd". I appen kan man se inslagen med Ben Rangel som egna klipp. Där är de längre än i tv-programmet och fler barn medverkar. De som enbart vill se delar där era barn medverkar föreslås att titta där.

 

Förskoleklassen fick pris - igen

Kan det vara något speciellt med Studemaskolans förskoleklass? Gång på gång får de pris i Stockholms litteraturtävling. I år blev det vinst i tävlingen för andra gången och pris för sammanlagt fjärde gången. Hur kan det komma sig att det går så bra? Läs vidare så får du veta mer.

Prisutdelningen

Det blev en stor och glad dag för barnen när de fick beskedet. Torsdagen den 14/5 2020 var det dags för prisutdelningen. Hela lågstadiet samlades på skolgården. Förskoleklassen visste ingenting utan allt blev en rolig en överraskning för dem. Av rektorn fick de veta den stora nyheten att de vunnit första pris i tävlingen för alla Stockholms skolor - ”En bok i världen”. Alla jublade och applåderade för dem. Rektorn delade sedan ut ett guldinfattat diplom från tävlingens jury och Stockholms stad. Bidraget visades och boken som barnen författat lästes upp.  (I vanliga fall delas ju priset ut på Skansen av skolborgarrådet men p.g.a. coronaläget firade vi nu på skolan istället.) 

 

Därefter firade klassen med fest i klassrummet. De fick också öppna ett stort paket - en rejäl låda full med härliga barnböcker som de vann.

 

Hur klassen jobbade

Under året har klassen läst mängder av bra barnböcker från jordens alla hörn. De har sedan lagt ned massor av tid och hjärta i projektet. ”Barnen har samarbetat med stort engagemang för att skapa vårt vinnande bidrag. Det har varit så roligt! Teman i arbetet har varit språkutveckling och humanism.” Det berättar klassläraren Eleonor Källeskog. ”Vi är mycket stolta och glada över alla fantastiska läsupplevelser vi fått under resans gång, vårt kreativa samarbete, vårt fina bidrag och slutligen vår fina vinst”, avslutar hon. 

Vad beror det på att de vinner gång på gång?

Kan det bara vara så att vi på Studemaskolan har riktigt bra lärare och en väldigt välfungerande pedagogik? Bra går det i alla fall! Anmäl ditt barn till vår elevkö om du också vill ha ditt barn i en bra skola.

 

Mer information på hemsidan för tävlingen »

 

 

Förskoleklassen medverkar i serie på SVT Barn

Nu till en riktigt kul nyhet! Under våren 2020 kommer Studemas förskoleklass att vara med i barnserien "Tripp, Trapp, Träd" på SVT Barn och UR Play. Delar av inslagen är dessutom inspelade i klassrummet och utanför skolan. Den här säsongen handlar om årstiderna.

Studemas barn medverkar i musikinslag i tre olika avsnitt där Petra Hellsing sjunger, med text och musik av Klas Widén. Det första inslaget sänds torsdag den 2:a april klockan 18.00. Missa inte!

 

Bild: UR

Alla sändningstider:

OBS: Man kan även se alla avsnitt på urplay.se. Nedan hittar du länken till varje avsnitt. Du kan dessutom se alla musikvideos i appen Tripp Trapp Träd.

 

Torsdag 2:a april kl. 18.00 på SVT-barn: Två barn från klassen är med i musikvideon "Hoppa långt, hoppa kort" i det första avsnittet om hösten.

 

Se avsnittet här på UR Play »

 

Torsdag 30:e april kl. 18.00 SVT-barn. Ett barn är med i "Kattlåten" i det andra avsnittet om hösten.

 

Se avsnittet här på UR Play »

 

Torsdag 7:e maj kl. 18.00 SVT-barn. Hela klassen är med i låten "Nu ska vi sortera" i vinteravsnittet.

 

Se avsnittet här på UR Play »

 

 

Lyckad Musik- & Dansshow 2020!

2020 års upplaga av Studemaskolans och Robin Hoods årliga Musik- & Dansshow på Park Folkets Hus gick av stapeln den 7 februari. Showen bjöd på många coola rockband, fartfylld dans och vackert piano. Allt till stort jubel från publiken.

Det kändes faktiskt som att det här kan ha varit vår bästa show någonsin! Vi vill tacka publiken som hejade, hurrade och gjorde det här till en riktigt rolig och lyckad kväll både för barnen och alla andra som var med!

 

Läs mer här om hur vi jobbar med musik och dans!

 

 

Studemaskolan med i "Vi i femman" i Radio P4

Studemaskolans klass 5 tog sig till slutomgången i "Vi i femman" i P4 Stockholm. Som kvartsfinalister tävlade de om en plats i riksfinalen i TV. Det innebär att de har placerat sig bland de åtta bästa femteklasserna i hela Stockholmsområdet. Vi är glada och stolta över att ha kommit så långt i tävlingen.

 

 

Femmorna gjorde en fantastisk insats och de kände sig som vinnare fast de inte gick vidare i tävlingen.

 

Vi i femman är Sveriges Radios och Sveriges Televisions allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Det är också Sveriges största kunskapstävling som har hållits årligen sedan 1963.

 

Här kan du läsa mer om Vi i femman »

 

Nobeldagen 2019 firades med stil

Nobeldagen är alltid en speciell dag på Studemaskolan. Vi firade i Nobels anda – med att dela ut priser och äta en festlig Nobellunch. Först samlades vi i gymnastiksalen för att se vilka som skulle få pris, innan de yngre barnen åt lunch i skolan och sedan de äldre i Rågsveds Folkets hus.

 

 

Precis som Alfred Nobel tycker vi att goda kunskaper ska firas. Först belönades ett antal litteraturpristagare för sina bidrag. De höll i år mycket hög klass. Många berättelser var så spännande och engagerande att vi knappt kunde sluta läsa. Sedan belönades Studemaskolans två fredspristagare 2019. De hade röstats fram av sina egna kompisar som enastående bra kamrater man kan lita på i alla väder. Grattis och väldigt bra gjort alla pristagare!

 

På vår egen Nobellunch hade kanske fler stiliga unga damer och herrar än stadshuset senare på kvällen. Vi firade våra egna pristagare med stil. Men det fanns även plats för skratt och skoj.

 

Se fler bilder på få vår Facebooksida »

 

Bäst betygssnitt i stadsdelen för Studemaskolan

Studemaskolans elever gick ut läsåret 2018/2019 med den högsta snittbetygspoängen av alla skolor i stadsdelen Enskede-Årsta-Vantör.

Niorna på Studemaskolan gick ut med en betygspoäng, så kallat meritvärde, på i snitt 273,3. Dessutom blev alla avgångselever godkända i samtliga ämnen. Det här visar en sammanställning gjord av tidningen Mitt i Söderort. Tidningen visar att Studemaskolans elever, som leder tabellen, ligger nästan 100 poäng över den skolan som har lägst poäng. Med andra ord, ca 50 % bättre! Ett starkt kvitto på den höga kvaliteten i vår undervisning.

 

Vi är glada och stolta över de goda resultat som våra elever uppnår. Vårt viktigaste mål är ändå större än betygen i sig. Det är att vår undervisningsmetod både skapar nyfikenhet och ger eleverna gedigna kunskaper inför framtiden. Kunskap för livet – det är Studemaskolans syfte.

 

 

 

 

Skolor med bäst betyg i Enskede-Årsta-Vantör

 

Skola Antal elever * God­kända ** Merit­värde
Studema­skolan 15 100% 273,3
Kunskaps­skolan Enskede 135 97,8% 271,6
Enskede skola 113 87,6% 261,5
Stureby­skolan 124 85,5% 260,6
S:t Eriks Katol­ska Skola 19 78,9% 256,1
Årstaskolan 80 62,1% 246,3
Bäckahagens skola 76 59,2% 217,7
Hagsätraskolan 51 66,7% 205,5
Örbyskolan 29 62,1% 181,9

* Andel elever som är godkända i alla ämnen.

** Meritvärde i genomsnitt

 

Statistiken baseras på slutbetygen för elever som avslutat årskurs nio läsåret 2018/2019. Källor: Skolverket, tidningen Mitt i Söderort

 

 

Statistiken baseras på slutbetygen för elever som avslutat årskurs nio läsåret 2018/2019. Källor: Skolverket, tidningen Mitt i Söderort

 

 

 

Se äldre nyheter »