Sekretesspolicy

Föreningen Aktiva Studiers hemsidor

 

Varför ska jag läsa denna policy?

Denna policy beskriver hur vi på Studemaskolan och Fritidshemmet Robin Hood (båda med Föreningen Aktiva Studier som huvudman) samlar in, använder och skyddar dina personuppgifter.

1) Vilken information samlar ni in om mig?

Vi samlar in information för två syften:

 

A) För att kunna besvara frågor och synpunkter när du skickar meddelanden via webbformulär eller genom att klicka på en mejllänk på någon av våra hemsidor www.studema.se eller robinhoodfritids.se.

 

Den information som vi får tillgång här inkluderar:

 

  • E-postadress
  • Namn
  • Kontaktuppgifter
  • Eventuell information som du själv frivilligt väljer att ange i meddelandefältet i ett webbformulär eller ett egenkomponerat epostmeddelande. Lämna ej personuppgifter som vi inte efterfrågas eller som inte är viktiga i sammanhanget (i meddelandefält eller e-postmeddelande).

B)  För att hantera anmälan för att placera barn i kö till skolan. Denna information samlas in via en länk från vår hemsida www.studema.se till ett webbformulär som hanteras av vår samarbetspartner SchoolSoft. Informationen som lämnas där kan vi sedan hämta så att vi kan hantera köanmälningarna. 

 

De personuppgifter som vi får tillgång i det fallet inkluderar:

  • E-postadress
  • Namn och personnummer för vårdnadshavare och barn
  • I förekommande fall – personnummer för syskon
  • Kontaktuppgifter
  • Språkval
  • Information som du själv frivilligt väljer att ange i meddelandefält i ett webbformulär eller ett egenkomponerat epostmeddelande.
  • Namn och telefonnummer till nuvarande skola

2) Hur kommer ni att använda min information?

Enligt punkt 1 ovan: A) För att hjälpa dig med svar på frågor eller andra meddelanden. B) För att hantera anmälan av barn till skolans elevkö. Vi kommer inte att samla in mer information än vi behöver för att tillhandahålla våra tjänster till dig.

3) Hur länge kommer ni att spara min information?

Till att börja med för att hantera det aktuella ärendet. I fallet A) ovan kommer den att raderas när ärendet är hanterat. I fallet B) när ni gör en köanmälan – om ni väljer att ställa ert barn i kö via vårt formulär behöver vi behålla informationen. Om ni kontaktar oss om att ni inte längre vill stå kvar i vår kö kommer den att raderas.

4) Med vem delar ni min information?

Dina personuppgifter som lämnas via hemsidan kan komma att hanteras av:

  • Personal på Studemaskolan
  • Personal på Fritidshemmet Robin Hood och Fritidsklubben Marion
  • SchoolSoft (Vår samarbetspartner för skolans IT-lösning)

Vi har rutiner på plats för att säkerställa att dina personuppgifter hanteras i tryggt och säkert enlighet med gällande lagstiftning. Mer information kan du få genom att kontakta oss via e-post.

5) Var sparas min information?

Information som lämnas via webbformulär, genom att skicka ett e-postmeddelande via en länk på någon av våra hemsidor (se punkt 1. A ovan), eller som lämnas via anmälningsformuläret till vår elevkö (se punkt 1. B ovan) lagras i datacenter inom den Europeiska Unionen. Av tekniska skäl så kan våra underleverantörer behöva flytta information till andra länder utanför EU. Om detta sker så används lämpliga skyddsåtgärder och standardiserade dataskyddsbestämmelser som godkänts av EU-kommissionen.

6) Vilka är mina rättigheter?

Rätt till information: Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig.
Rätt till rättelse: Vi vill säkerställa att din information är uppdaterad och korrekt. Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt. Rätt till radering: Du kan begära att vi ska radera dina personuppgifter. Vi får inte radera uppgifter som lagen kräver att vi behåller. Dataportabilitet: Du kan be oss att flytta dina personuppgifter från vår IT miljö till någon annan, antingen ett annat företag eller till dig. Detta gäller inte uppgifter som lagen kräver att vi behåller. Ta tillbaka samtycke: Du kan ta tillbaka ditt samtycke till att dela din information eller att ta emot marknadsföring / utskick när som helst. Antingen genom att avprenumerera från meddelandet eller kontakta oss via e-post. Klagomål: Du kan lämna ett klagomål till Datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.

7) Hur kan jag använda mina rättigheter?

Om du vill använda någon av dina rättigheter så kontaktar du oss via e-post som finns längst ned i denna policy. Om du vill lämna ett klagomål till datainspektionen så behöver du kontakta dem.

Om cookies

Läs mer här om hur vi hanterar cookies på denna hemsida.

Uppdateringar av denna policy

Vi kan komma att uppdatera denna policy och kommer då publicera den ändrade policyn på denna webbsida. Denna policy uppdaterades senast den 24:e maj 2018.

Hur du kan kontakta oss

Om du har några frågor angående denna policy eller hur vi använder din information, eller dina rättigheter så kan du kontakta oss på följande adress:

Föreningen Aktiva Studier / Studemaskolan
Kallforsvägen 40
12432 Bandhagen
E-mail: info@studema.se