Barn på gunga

Kul i skolan och på fritids!

Studemaskolan och fritidshemmet Robin Hood i Bandhagen arbetar gemensamt med målsättningen att skapa roliga, utvecklande aktiviteter för våra elever.

Eleverna om Studemaskolan

“Jag älskar skolan och jag älskar fröknarna för att de är så duktiga.”

/ Anthony, 10 år
 

“Jag lär mig jättemycket i skolan.”

/ Leonard, 9 år
 

“Jag hade ett stort problem med matten. Men som tur var så går jag i en bra skola, så vi gick tillbaka i matteboken och vi hittade problemet. Nu mår jag mycket bättre. Hurra!”

/ Sofia, 11 ÅR
 

“Tack för en suuuuper duperbra konsert. Helt otroliga elever.”

/ Susanne J (på Facebook)

 

Läs fler kommentarer »

Vår fritidsverksamhet

Alla elever välkomnas att delta i en mängd aktiviteter både under och efter skoltid. Vi tycker att man skall ha kul i skolan!

Vi har många uppskattade aktiviteter som återkommer årligen. Skidresorna, konserterna och Nobelfesten är bara några exempel. Satsningen på aktiviteter är en viktigt pusselbit i vår pedagogiska idé. I många fall är eleven själv med och skapar aktiviteterna. Det stimulerar eleven till ansvarstagande och självständigt tänkande.

Sport och friluftsaktiviteter

Vi har många aktiviteter inom sport, idrott, dans och andra former av kroppslig rörelse. Fysisk aktivitet främjar inte bara elevens hälsa och välbefinnande utan också förmågan att lära och fungera socialt.

Förutom den ordinarie gymnastikundervisningen ordnar vi friluftsdagar där man har chansen att prova på ett stort antal olika sporter.

Läs mer >

Video från sälenresa

Här är skolan som rockar!

Studemas elever och personal bjuder då och då in till fantastisk dans- och rockshower!

Då får vi förundras över allt ifrån charmiga sånguppträdanden till fartfyllda dansnummer och tuffa rockriff. Alla åldrar på skolan representeras. Från de mindre eleverna, upp till nian. Även lärarna bjuder på sig själva. En röd tråd genom showen är glädjen och självförtroendet att uppträda inför andra.

Se videor från konserterna på youtube  >

Studema satsar på musik och skapande

Vi vill ge alla elever tillfredsställelsen av eget skapande. Därför ger vi eleverna många chanser att pröva och öva sin kreativitet.

Inte minst satsar vi mycket på musik och dans. Alla får chansen att vara med på olika uppträdanden. Till våra återkommande “rockkonserter” sätter eleverna ihop ett antal musik- och dansgrupper. Det går inte att ta fel på glädjen i att framträda inför familj och kompisar. Det här brukar vara livade tillställningar som du kan se i videon ovan!

Musik och dans – så här jobbar vi >

“Jag älskar skolan och jag älskar fröknarna för att de är så duktiga.”

Anthony, 10 år

 

“Jag lär mig jättemycket i skolan.”

Leonard, 9 år

 

“Jag hade ett stort problem med matten. Men som tur var så går jag i en bra skola, så vi gick tillbaka i matteboken och vi hittade problemet. Nu mår jag mycket bättre. Hurra!”

 

Sofia, 11 år

 

Läs mer »