Google translate

Google Inc., Public domain, via Wikimedia Commons

Översätta hemsidan automatiskt

Vad innebär det här?

Det finns flera hjälpmedel för att översätta så att du kan läsa vår hemsida på ett annat språk. Obs! Räkna med att en automatisk översättning inte brukar bli helt perfekt. Det kan ändå vara till hjälp. Tänk även på att en del innehåll – speciellt videos – inte kommer att kunna översättas. 

Kontakta oss gärna om du vill ha mer info om skolan eller om du har frågor. Du är även välkommen att boka tid för besök.

Google Translate – see info in English here! »

 

Tips: Olika sätt att använda Google Translate

Ett välkänt översättningsprogram på nätet är Google Translate som kan översätta till fler än 100 olika språk. Enkelt och gratis! Det finns olika metoder att använda det för att översätta en hemsida, här tipsar vi om några vanliga. Obs! Vi kan inte garantera att detta alltid fungerar som avsett, men det går oftast bra. Vi hoppas att något alternativ fungerar bra för dig.

1. På en dator eller mobil

Gör så här:

Gå till Google Translate genom att klicka här. Då öppnas en sida som på bilden här nedanför. Välj sedan ditt språk till höger vid b). Klicka på texten (eller nedåtpilen) för alternativ. Klicka nu på länken www.studema.se vid c). Hemsidan öppnas på valt språk. Sedan är det bara att surfa runt.

Alternativt – gör så här:

Kopiera hela länken www.studema.se, gå sedan till Google translates hemsida https://translate.google.se och klistra in länken i rutan a) till vänster. Välj sedan ditt språk till höger vid b). Klicka på texten (eller nedåtpilen) för fler alternativ. Klicka nu på länken www.studema.se vid c). Hemsidan öppnas på valt språk. Sedan är det bara att surfa runt.

 

2. I mobilen (eller dator) i webbläsaren Google Chrome

Det finns även en inbyggd funktion i Chrome för mobiler. Där väljer man “översätt” på menyn vid knappen med tre prickar nere till höger. För att det ska fungera kan du behöva välja i inställningarna vilket språk som sidor skall översättas till. Finns för både Android- och iOS-telefoner. Det finns även en liknande funktion i Chrome för datorer. Om du inte har Chrome på din iPhone kan du ladda ner den i App Store. (Översättningsfunktion finns på iPhone även i Safari från iOS 14 – men stöder tyvärr inte svenska i skrivande stund.)

Obs! Dessa funktioner kan variera med olika versioner av webbläsare och hårdvara. Det ligger utom vår kontroll och kan komma att ändras. Om du behöver mer hjälp med det här måste vi hänvisa till att söka vidare på nätet eller höra med din internet- eller mobiloperatör.

Translate site with automatic translation

Google translate is an automatic translation service. Due to this, translations may not be perfect. Some content such as videos will not be translated.  Please contact us for further information about our school.

Google Translate Tips

Go to Google Translate by clicking here. This will open a page as in the image below. Then – select your language on the right b). Click the text (or the down arrow) for language options. Now click on the link www.studema.se in the right window. c) The website opens in the selected language. Now you can click around as you like.

Note that features of this type may vary with different versions of browsers and hardware or may change at any time.